درد و التهاب عضلات ابداکتور مفصل هیپ

درد و التهاب عضلات ابداکتور مفصل هیپ

درد و التهاب عضلات ابداکتور مفصل هیپ

 یکی از سر منشاء‌های درد اسکلتی عضلانی ایجاد التهاب در محل چسبندگی تاندون به استخوان است .

 یکی از جالب‌ترین نکات بافت‌شناسی اتصال بافت نرم به استخوان و درهم تنیدگی الیاف بافت نرم مثل تاندون ، رباط ، کپسول مفصلی و عضله با بافت استخوانی در محل این اتصالات است .

کیفیت این اتصال باعث می‌شود که در تمام عمر عضله و تاندون بتوانند بر استخوان اعمال نیرو کنند و عضله با انقباض و کوتاه شدن خود باعث کشیده شدن تاندون و حرکت مفصل شود .

به صورت معمول عضلات در محلی که مبداء Origin نامیده میشود به صورت وسیع به استخوان می‌چسبند سپس الیاف عضلانی متمرکز و به سمت مفصلی که باید حرکتش دهند به صورت یک بافت با حجم کمتر اما محکمتر به نام تاندون که تماما توسط الیاف فیبری ساخته شده درمیایند ، تاندون از مفصل عبور کرده و در ناحیه کوچکی که محل چسبندگی   Insertion نامیده میشود به استخوان می‌چسبد .

ساختار مفصل و عضله و تاندون

اگر محل اتصال تاندون به استخوان تحت فشارهای ممتد و طولانی قرار گیرد یا ضربه بخورد و فرصت ترمیم نداشته باشد ، التهاب مزمن محل اتصال تاندون به استخوان ایجاد می‌شود که انتزوپاتی Enthesopathy نامیده میشود .

 در بیماری‌های مزمن اسکلتی عضلانی بعد از آرتروز و التهاب تاندون ، انتزوپاتی سومین علت ایجاد درد می‌باشد . شایع‌ترین نقاط ایجاد آن پاشنه ، شانه و آرنج می‌باشد و با شیوع کمتر در ناحیه برجستگی بزرگ استخوان ران در ناحیه هیپ ممکن است رخ دهد .

یک شکل آن در کودکان و قبل از بسته شدن صفحه رشد ، فشار بر استخوان غضروفی ( هنوز استخوانی نشده اپیفیز است ) که بخصوص در ناحیه زانوی نوجوانان و پاشنه کودکان ممکن است دیده شود .

 

درد ناحیه هیپ در اثر انتزوپاتی عضلات ابداکتور :

عضلات ابداکتور هیپ از بال ایلیاک منشاء می‌گیرند ، از هیپ رد شده و به برجستگی ( تروکانتر ) پروگزیمال استخوان ران می‌چسبند . عضلات ابداکتور با کشش بر روی تروکانتر بزرگ که در اصل برای اتصال این عضلات ایجاد شده ، می‌توانند پا را به خارج ( دور از بدن ) جابجا کنند ( ابذاکشن )  اما وظایف مهمتری دارند ، در هنگام ایستادن بر روی یک پا که در زمان راه رفتن مدام تکرار می‌شود ، این عضلات با انقباض خود از افتادن بدن به سمت مقابل جلوگیری می‌کنند . در ضمن با ایجاد فشار به قسمت پروگزیمال فمور آن را در استابولوم می‌فشارند و باعث پایداری مفصل می‌شوند .

انتزوپاتی هیپ

ممکن است در اثر فعالیت بیش از حد و فشار یا ضربه یا حتی بدون علت در محل اتصال عضلات ابداکتور به تروکانتر بزرگ ، التهاب ایجاد شود .

در این حالت بر روی برجستگی استخوانی در کنار ران درد وجود دارد که با فعالیت تشدید میشود . در صورت شدت التهاب در MRI قابل مشاهده است و در موارد طول کشیده به صورت افزایش دانسیته و نامنظمی بر روی تروکانتر بزرگ در گرافی ساده مشاهده می‌شود وگرنه به صورت معمول تشخیص عمدتا کلینیکی و بر حسب عاتئم و محل درد است .

 

 درمان التهاب عضلات ابداکتور هیپ

طبق معمول مشکلات التهابی ، در ابتدا محدودیت فعالیت و استفاده از داروی ضدالتهاب خط اول درمان است .

 فیزیوتراپی و استفاده از لیزر و Shock wave  نیز مثل سایر انتزوپاتی‌ها نقش مهمی در درمان دارند و در موارد مقاوم یا دچار التهاب زیاد می‌توان از تزریق کورتیکوستروئید موضعی استفاده نمود .

 جهت درخواست انجام فیزیوتراپی توسط متخصص در منزل لطفا فرم درخواست فیزیوتراپی در منزل را پر کنید.

 

همچنین شما می توانید سوالات پزشکی خود را به طور کاملا رایگان از پزشکان سایت بپرسید.